Opus 400-700

Snažni vučeni razrivač Opus 400-700 dizajniran je za intenzivno mešanje i rastresanje zemljišta do radne dubine od 30 cm. Opus je snažan i veoma prilagodljiv razrivač sa impresivnim kapacitetom, sposoban da obrađuje velike količine žetvenih ostataka dok istovremeno održava umerene zahteve za vuču.

Click to active 360 product spinner

Izuzetno moćne dletaste oštrice

Opus je opremljen snažnim dletastim motičicama koje mešaju i rastresaju zemljište do radne dubine od 30 cm. Sa vrhovima za dubinsko rastresanje, dubina rastresanja se povećava na 40 cm. Dletaste motičice imaju hidraulični sigurnosni sistem prilikom nailaska na kamen koji se može podešavati promenljivo 700 kg sile pritiska.

Zahvaljujući ovoj visokoj sigurnosnoj sili i njenim tačkama koje prate konture tla, Opus može održavati konstantnu radnu dubinu u svim poljskim uslovima.

Read more

Otporan ram velike izdržljivosti

Ram je dizajniran za teške poslove u zahtevnim uslovima. Ima tri osovine i razmak motičica od 27 cm, što obezbeđuje intenzivnu obradu i dobar protok kroz zemljište.

Moćni razrivač Opus je izgrađen od snažnog rama koji može izdržati visoke napore, produžujući radni vek.

Read more

MixIn - dvostruko mešanje i usitnjavanje

Svi Väderstad kultivatori standardno su opremljeni jedinstvenim MixIn šinama. MixIn produžetak zemljište bacaju unapred umesto prema gore, što je uobičajen smer.

Na taj način, materijal prolazi kroz radni organ dva puta, udvostručujući intenzitet mešanja kako u dubinu, tako i u dužinu. Prednost boljeg mešanja u dubinu je da se radna dubina može smanjiti bez narušavanja rezultata. Dobra distribucija u dužinu dovodi do ravnomernijeg nicanja useva.

U teškom zemljištu, ugao bacanja efikasno prekida protok zemlje i ostavlja je lepo usitenjnu. MixIn produžetak obezbeđuju izuzetno mešanje i usitnjavanje, bez povećanja troškova goriva.

Read more

Potpuna kontrola na dohvat ruke

Korišćenjem sistema za kontrolu putem iPada, Väderstad E-Control, operater direktno iz kabine traktora dobija potpunu kontrolu nad mašinom. Pomoću jednog dodira na ekranu, vozač može podešavati individualnu radnu dubinu ili intenzitet diskova, motičica, nivelatora ili valjka dok se kreće. Kako bi pomogao u radu na polju, četiri unapred podešena tastera mogu se koristiti za memorisanje različitih konfiguracija mašine.

Pomoću iPada možete preuzeti najnoviji softver programa, što vam omogućava da iskoristite buduće razvoje.

Read more

Budućnost obrade zemljišta je optimizovana.

Sledeći korak nakon primene varijabilne norme za setvu i đubrenje jeste primeniti isti pristup i kod obrade zemljišta. Ovde čekaju uštede koje mogu biti realizovane primenom pravila "onoliko koliko je potrebno, što je moguće manje". Neki od benefita dolaze u vidu uštede goriva i poboljšanja plodnosti zemljišta, dok drugi omogućavaju povećanje radne brzine, kao i smanjenje habanja. Osim toga, ovo omogućava autonomnu budućnost poljoprivrede.

Uvođenje sistema za kontrolu putem iPada, Väderstad E-Control, otvara mogućnost primene prilagođene obrade zemljišta putem ISOBUS Task Control sistema.

Read more

Unošenje đubriva tokom obrade zemljišta

Opremanje Opus-a kompletom za đubrenje omogućava primenu đubriva zajedno sa obradom zemljišta. Set uključuje distributivnu glavu koja raspoređuje đubrivo, dozirano iz prednjeg rezervoara Väderstad FH 2200. Đubrivo se distribuira od distributivne glave do svake motičice za obradu zemljišta. Đubrivo se unosi iza svake motičice na odabranoj dubini, čime se pružaju bolji uslovi za budući usev.

Read more

Uvek ravno polje

Nivelatori su postavljeni na paralelogramskom sistemu, obezbeđujući da se na bilo kojoj radnoj dubini održava ispravan radni ugao.

Da bi se mogao prilagoditi promenljivim uslovima zemljišta, vozač je u mogućnosti da podesi intenzitet hidrauličnih nivelatora sa milimetarskom preciznošću u pokretu.

Read more

Lako manevrisanje prilikom okretanja

Transportni točkovi su pozicionirani na sredini mašine, što čini Opus lakim za transport i omogućava mu malu širinu okretanja na uvratinama.

Iza svakog točka se nalazi motičica koja ostavlja savršenu površinu bez tragova.

Pomoćni točkovi na bočnim sekcijama osiguravaju da kultivator radi na konstantnoj dubini duž cele radne širine.

Read more

Transformišite Opus u sejalicu sitnog semena

Opremljen montažnom malom sejalicom BioDrill 360, Opus postaje sejalica koja omogućava setvu useva sitnog semena, kao što su uljana repica i pokrovni usevi.

Ovo štedi vreme i pomaže očuvanju vlage u zemljištu.

Read more

Zona 1

Sa razmakom radnih organa od 27 cm i snažnim hidrauličnim osiguravajućim sistemom do 700 kg sile pritiska, Opus omogućava intenzivno mešanje i rastresanje na radnoj dubini od 30 cm.

Vrhovi radnog organa

MixIn dodatak

Podignut radni organ

2

Hidraulički podesivi rotirajući diskovi za nivelaciju ostavljaju glatku površinu. Zaptiveni ležajevi znače da su diskovi bez održavanja.

3

Hidraulički podesiv valjak za sabijanje rekonsoliduje profil zemljišta na punoj radnoj dubini mašine.

SteelRunner valjak

Dupli SteelRunner valjak

Dupli SoilRunner valjak