Väderstad TopDown cultivating field

TopDown 300-700

Performansi bez kompromisa

TopDown 300-700 je višenamenski kultivator visokog intenziteta, koji obavlja i plitku kultivaciju u punoj meri i duboku kultivaciju u jednom prolazu. Prilagođavajući rezultate rada različitim uslovima u polju, TopDown je veoma svestran višenamenski kultivator sa neuporedivim performansama. TopDown smanjuje prolaze, čuva vlagu u zemlji, povećava kapacitet i smanjuje troškove.

Click to active 360 product spinner

Više operacija u jednom prohodu

TopDown je višenamenski razrivač koji kombinuje intenzivnu obradu tanjiračom zajendo sa robusnim razrivačem sa tri osovine, postavljeni na istoj mašini. Diskovi sa razmakom od 12,5cm postavljeni na pojedinačnim amortizujućim nosačima, stvaraju finu obradjenu površinu rezanjem i mešanjem gornjeg sloja. Razdvojene dletaste nožice sa razmakom od 27 cm, obradjuju i mešaju ostatke zemljišta i distribuiraju ih do 30 cm radne dubine. Sa vrhova motika radna dubina postiže i preko 40 cm. U poslednje dve radne zone, segment za nivelaciju i paker završavaju posao tako što obezbedjuju ravnu i potpunu rekonsolidovanu površinu.

Read more

Visoko kvalitetni diskovi

Visokokvalitetni diskovi se proizvode koristeći specijalno kaljeni švedski čelik V-55. Diskovi omogućavaju intenzivno sečenje i mešanje zemljišta i ostatake useva.

Kako bi se prilagodili različitim uslovima tla, intenzitet rada diskova može se podešavati tokom vožnje iz kabine.

Zahvaljujući konusnom obliku diskova, održavaju isti radni ugao u odnosu na zemlju, bez obzira na habanje ili radnu dubinu.

Read more

Izvođenjem višestrukih operacija, TopDown je u stanju da stvori dobru setvenu podlogu u jednom prohodu. Benefiti su sačuvana vlaga u zemljištu, malo sabijanje zemljišta i veliki kapacitet tokom najzahtevnijih perioda na farmi.

Read more

Efikasno mešanje i rastresanje

Sa razmakom motičica od 27 cm, TopDown intenzivno meša i rastresa zemljište do dubine od 30 cm. Sa tačkama za dubinsko rastresanje, dubina se povećava na 40 cm.

Sistem oslobađanja kamenja težak 700 kg održava ispravnu radnu dubinu u svim uslovima, doprinoseći ravnomernom rastu useva.

Read more

Rezultat je veoma intenzivno mešanje i rastresanje, u kombinaciji sa impresivnom sposobnošću održavanja ispravne radne dubine u svakom trenutku.

Read more

MixIn - dvostruko mešanje i usitnjavanje

Svi Väderstad kultivatori standardno su opremljeni jedinstvenim MixIn šinama. MixIn produžetak zemljište bacaju unapred umesto prema gore, što je uobičajen smer.

Na taj način, materijal prolazi kroz radni organ dva puta, udvostručujući intenzitet mešanja kako u dubinu, tako i u dužinu. Prednost boljeg mešanja u dubinu je da se radna dubina može smanjiti bez narušavanja rezultata. Dobra distribucija u dužinu dovodi do ravnomernijeg nicanja useva.

U teškom zemljištu, ugao bacanja efikasno prekida protok zemlje i ostavlja je lepo usitenjnu. MixIn produžetak obezbeđuju izuzetno mešanje i usitnjavanje, bez povećanja troškova goriva.

Read more

Budućnost obrade zemljišta je optimizovana.

Sledeći korak nakon primene varijabilne norme za setvu i đubrenje jeste primeniti isti pristup i kod obrade zemljišta. Ovde čekaju uštede koje mogu biti realizovane primenom pravila "onoliko koliko je potrebno, što je moguće manje". Neki od benefita dolaze u vidu uštede goriva i poboljšanja plodnosti zemljišta, dok drugi omogućavaju povećanje radne brzine, kao i smanjenje habanja. Osim toga, ovo omogućava autonomnu budućnost poljoprivrede.

Uvođenje sistema za kontrolu putem iPada, Väderstad E-Control, otvara mogućnost primene prilagođene obrade zemljišta putem ISOBUS Task Control sistema.

Read more

Potpuno prilagodljiva konstrukcija

TopDown ima jedinstvenu konstrukciju sa četiri različite opcije.

Tokom sušnog perioda težina se može preneti sa kultivatora na paker. U slučaju vlažnog vremena paker se može nivelisati sopstvenom težinom, a u veoma vlažnim uslovima paker se može podići ili potpuno ukloniti.

Read more

Uvek ravno polje

Nivelatori su postavljeni na paralelogramskom sistemu, obezbeđujući da se na bilo kojoj radnoj dubini održava ispravan radni ugao.

Da bi se mogao prilagoditi promenljivim uslovima zemljišta, vozač je u mogućnosti da podesi intenzitet hidrauličnih nivelatora sa milimetarskom preciznošću u pokretu.

Read more

Unošenje đubriva prilikom obrade zemljišta

Opremanje TopDown-a kompletom za đubrenje omogućava primenu đubriva zajedno sa obradom zemljišta. Set uključuje distributivnu glavu koja raspoređuje đubrivo, dozirano iz prednjeg rezervoara Väderstad FH 2200. Đubrivo se distribuira od distributivne glave do svake motičice za obradu zemljišta. Đubrivo se unosi iza svake motičice na odabranoj dubini, čime se pružaju bolji uslovi za budući usev.

Read more

Potpuna kontrola na dohvat ruke

Korišćenjem sistema za kontrolu putem iPada, Väderstad E-Control, operater direktno iz kabine traktora dobija potpunu kontrolu nad mašinom. Pomoću jednog dodira na ekranu, vozač može podešavati individualnu radnu dubinu ili intenzitet diskova, motičica, nivelatora ili valjka dok se kreće. Kako bi pomogao u radu na polju, četiri unapred podešena tastera mogu se koristiti za memorisanje različitih konfiguracija mašine.

Pomoću iPada možete preuzeti najnoviji softver programa, što vam omogućava da iskoristite buduće razvoje.

Read more

Transformišite TopDown u sejalicu

TopDown nudi širok spektar primena koji pokriva većinu zahteva modernih poljoprivrednih alata.

Opremljen montažnom malom sejalicom BioDrill 360, TopDown postaje sejalica koja omogućava setvu useva sitnog semena, kao što su uljana repica i pokrovni usevi.

Ovo štedi vreme i pomaže očuvanju vlage u zemljištu.

Read more

Product concept

Zona 1

Visokokvalitetni diskovi od V-55 čelika seku ostatke useva i mešaju ih sa zemljom. Da bi se prilagodili različitim uslovima tla, intenzitet rada diskova može se podešavati tokom vožnje iz kabine.

470mm TrueCut diskovi

2

Sa razmakom radnih organa od 27 cm i snažnim hidrauličnim osiguravajućim sistemom do 700 kg sile pritiska, radni organi omogućavaju intenzivno mešanje i rastresanje na radnoj dubini od 30 cm.

Vrhovi radnog organa

MixIn dodatak

Podignut radni organ

3

Hidraulički podesivi rotirajući diskovi za nivelaciju ostavljaju glatku površinu. Zaptiveni ležajevi znače da su diskovi bez održavanja.

4

Hidraulički podesiv valjak za sabijanje rekonsoliduje profil zemljišta na punoj radnoj dubini mašine.

Dupli SoilRunner valjak

SteelRunner valjak

Dupli SteelRunner valjak

Tehnički podaci

Explore related content