Väderstad seed drill Spirit 800 combi in field

Spirit žitne sejalice

Visoka preciznost – savršeno nicanje

Pneumatska sejalica Spirit vrši nivelisanje, pripremu setvenog sloja, rekonsolidaciju, setvu i zatvaranje brazdice u jednom prolazu. Poznato je da pruža impresivnu preciznost pri velikim radnim brzinama na terenu. Zahvaljujući individualnoj kontroli dubine redova, Spirit uvek postavlja seme na predviđenu dubinu. Imate koristi od ravnomernog nicanja na celom polju.

Ulagači za seme visoke preciznosti

Da bi se obezbedila čvrsta podloga za setvu, veliki točkovi pakera konsoliduju zemljište pre postavljanja semena. Svaki pojedinačni ulagač za seme ima široki nagazni točak. Ovo omogućava ulagačima za seme da reaguju na bilo kakve nepravilnosti ili varijacije tla na polju, čime se obezbeđuje konstantno održavanje radne dubine. Veliki prečnik nagaznog točka dalje rezultira glatkom vožnjom sa minimalnim udarima vibracija, čime se povećava preciznost pri velikoj brzini.

Read more

Impresivno postavljanje semena

Da bi se postiglo savršeno polaganje semena na lakšim zemljištima ili pri plitkim setvama, Spirit je opremljen duplim diskovima za seme.

Diskovi za sejanje velikog prečnika nude glatku vožnju, dok robusni švedski čelik V-55 obezbeđuje izuzetno dug radni vek.

Da bi se prilagodili različitim uslovima tla, pritisak raonika se može promeniti iz kabine u pokretu.

Read more

TriForce

TriForce je Vaderstad-ova jedinstvena suspenzija ulagača koja udvostručuje kretanje konture ulagača u poređenju sa konvencionalnim gumenim rudama sa četiri šipke. Ovo daje savršeno polaganje semena na neravnom terenu, kao što su tragovi točkova ili valovita polja.

Read more

OffSet setveni ulagači

Da bi se obezbedio agresivan radni ugao, ali uz maksimalnu silu prodiranja, setveni diskovi su postavljeni u OffSet položaju. Spirit može da dostigne željenu radnu dubinu bez obzira na vrstu zemljišta ili uslove na terenu. Zbog dizajna diskova, agresivni radni ugao diskova za seme se održava tokom vremena, čime se maksimizira preciznost. Ne-offset diskovi se otvaraju sa habanjem omogućavajući zemljištu da uđe, što remeti distribuciju semena i smanjuje preciznost.

Read more
Väderstad seed drill Spirit with conical disc shape illustration

Konusni oblik diska

Diskovi za seme imaju konusni oblik, ovaj oblik stvara uski otvor za seme uz minimalno ometanje zemljišta.

Ovo rezultira manjim zahtevom za vučnu snagu i povećanom sposobnošću rukovanja ostacima useva. Zajedno sa ulagačima za setvu u OffSet položaju, dubina semena se održava niskim pritiskom raonika.

Read more
Väderstad spirit seed tube positioning

Pozicioniranje cevi za seme

Seme se oslobađa ispred centra diskova za seme, što omogućava semenu da iskoristi rotaciono kretanje diska.

Rotacija diska za seme pomaže u postavljanju semena na dno berazdica za seme, omogućavajući trenutni pristup vlazi. Ovaj sistem ne zahteva učvršćivač semena koji smanjuje troškove habajućih delova.

Read more

Važni detalji poput ovih zajedno čine Spirit-ov potpis - tačno postavljanje semena i savršeno nicanje

Read more
Man in field with Spirit emergence

Razmak između redova 125 mm za maksimalan prinos

Brzo i ravnomerno nicanje daje usevu znatno veću konkurentnost u odnosu na korov, što je posebno važno jer su korovi otporniji na herbicide u porastu. Istraživanja pokazuju da razmak redova od 125 mm rezultira 20% manje korova od 150 mm. Uzak razmak između redova omogućava veći razmak semena, čime se smanjuje pritisak gljiva. Brzo i ravnomerno nicanje dovodi do manjeg isparavanja, u vreme kada je pristup vlazi najvažniji.

Read more
Väderstad Seed drill spirit front tools in field

Prednji alati bez kompromisa

Za efikasnu pripremu setvenog sloja, Spirit je opremljen prednjim alatima za teške uslove rada. Pojedinačno postavljeni diskovi obezbeđuju savršenu preciznost i protok. Konusni oblik diskova stvara visok stepen finog usitnjavanja, važnog za kontakt semena sa zemljištem. Prednji alati se mogu podesiti iz kabine u pokretu. Pošto je prednji alat montiran na paralelnu polugu, garantovan je ravnomeran radni ugao bez obzira na radnu dubinu. Za nivelisanje, pojedinačno podesiv CrossBoard se može montirati ispred disk alata.

Read more

X-disk za dostizanje punog potencijala

Da biste stekli potpunu kontrolu, veoma je važno da sejalica ne skrene sa pravog puta iza traktora. Nešto što je dodatno neophodno u brdovitim uslovima.

X-disc podešavanje prednjeg alata drži mašinu ravno iza traktora. X-disk je prirodna komponenta za modernu poljoprivredu i ključni faktor za dostizanje punog potencijala GPS- ili RTK sistema.

Read more
Man in front of Spirit

Točkovi pakera stvaraju ravnomerno setveni sloj

Da bi se obezbedila čvrsta podloga pre postavljanja semena, veliki točkovi pakera konsoliduju zemlju između prednjeg alata i ulagača za seme. Ovo daje velike prednosti na lakšim zemljištima, kao i na poljima gde je zemljište rastresito kao posledica duboke obrade ili obrade sa nedovoljnim ponovnim valjanjem.

Read more
Väderstad Spirit hydraulic adjustable middle packer

Hidraulični podesivi srednji točkovi

Da bi obezbedio iste uslove za svako seme, Spirit je opremljen hidraulički podesivim srednjim točkovima koji se kreće između točkova traktora.

Imate koristi od ravnomernog nicanja po celoj radnoj širini.

Read more

OffSet štedi gorivo

OffSet znači da se svaki drugi točak pakera pomera 250 mm unazad na posebnoj osovini. Prema studijama, OffSet minimizira guranje zemljišta i snižava zahtev za vučnom snagom za 25%. Dodatna prednost je što je dizajn manje podložan vibracijama, što rezultira većom preciznošću setve.

Read more

Kombinovana setva obezbeđuje uspeh

Postavljanje hranljivih materija tokom sejanja obezbeđuje brz i pouzdan efekat đubrenja. Pošto se đubrivo stavlja u vlažno zemljište, manja je zavisnost od kiše, a polaganje takođe daje visoke prinose i bolju efikasnost korišćenja hranljivih materija. Da bi odgovarao različitim poljoprivrednim potrebama, kombinovana verzija Spirit je dostupna sa dve različite metode đubrenja – FIX ili Nordic.

Read more

Dug radni vek

Spirit je dizajniran da postigne dug radni vek i niske operativne troškove. Ležajevi koji ne zahtevaju održavanje, dugovečni spojevi i nekoliko tačaka za podmazivanje, rezultiraju niskim zahtevima za servisiranjem i minimalnim zastojima na terenu.

Read more

Istražite proizvode u okviru koncepta Spirit