Väderstad Rapid A in field

Rapid A 600-800C

Ekstremni kapacitet

Sejalice iz porodice proizvoda Rapid A 600-800C imaju pneumatski transport semena sa veoma visokim kapacitetom setve. Svi modeli imaju veliki kapacitet rezervoara od 6000 litara, podeljen između dva odeljka. Rapid A 600-800C kombinuje impresivan kapacitet sa lakim manevrisanjem i odličnim rezultatima.

Part of the Rapid concept

Rapid je sejalica koja vrši pripremu setvenog sloja, ravnanje, sejanje i ponovno konsolidovanje u jednom prolazu. Nudi pouzdan rezultat setve pri velikoj radnoj brzini. Jednostavnost konstrukcije, uparena sa visokim kvalitetom mašine, obezbeđuje dug radni vek i niske operativne troškove. Direktno sejanje, redukovana ili konvencionalna obrada tla – Rapid stvara savršene rezultate setve u svim uslovima.

Saznajte više o Rapid konceptu

Selected features

Väderstad Rapid A is designed for high output rates

Dizajniran za visoke kapacitete

Fenix sistem za doziranje sa hidrauličnim pogonom visokog kapaciteta može da obradi sve veličine semena u količinama od 1,5 kg/ha do 500 kg/ha, bez potrebe za zamenom delova. To znači da sistem doziranja nikada neće biti ograničavajući faktor za velike količine i velike brzine setve na terenu.

Read more
Väderstad Rapid A 600-800C/J has a high versatile hopper

Veoma svestran rezervoar

Veliki rezervoar ima podesivi pregradni zid koji razdvaja na dva dela.

Integrisani hidraulični puž pomerava đubrivo sa zadnje strane rezervoara, direktno u protok vazduha glave razdelnika đubriva. Da bi se ponudila potpuna svestranost, puž se može preokrenuti tako da se svo seme transportuje do prednjeg dela rezervoara, gde se dozira pomoću Fenix sistema za doziranje. Ovo omogućava da Rapid A 600-800C omogući primenu samo za seme.

Read more
Väderstad seed drill Rapid 800C emergence
Väderstad Rapid A depth setting from cab

Podesite dubinu setve u pokretu ​

Da bi se odmah prilagodio promenljivoj strukturi zemljišta ili različitim uslovima na terenu, Rapid A 600-800C može biti opremljen jedinstvenim sistemom za kontrolu dubine Interactive Depth Control (IDC). Sistem omogućava fino podešavanje dubine setve sa tačnošću od 1 mm u pokretu. U kombinaciji sa mogućnošću promene količine semena, vozač ima stalnu potpunu kontrolu nad operacijom setve.

Read more
Väderstad Rapid A 600-800C/J an easy machine to manouvre

Lako za manevrisanje

Pivot paker nosi deo tereta, a zahvaljujući poluzi za brzo okretanje, mašina je neverovatno brza.

Zbog ovog dizajna, radijus okretanja je impresivno mali uprkos veličini mašine. Ovo omogućava kraće uvratine i maksimalno korišćenje punog potencijala polja.

Uska transportna širina od 3m dalje omogućava brz i siguran transport.

Read more
Väderstad Rapid A combi - Huge opening for fast filling

Veliki otvor za lako i brzo punjenje

Za maksimalno produženo vreme rada na polju, rezervoar ima veoma veliki otvor, što rezultira brzim punjenjem.

Velika bočna platforma omogućava potpun pristup celom rezervoaru. Poklopac rezervoara se brzo otvara sa zemlje, čime se štedi vreme u napornim periodima na farmi.

Read more
Väderstad Rapid saves money on irregular fields

Uštedite novac na nepravilnim poljima

Standardno Rapid A 600-800C je opremljen polumašinskim isključivanjem. Sistem se aktivira iz kabine. Korišćenje na nepravilnim poljima nudi potencijal za velike uštede.

Poljoprivrednici koji redovno koriste polu-mašinu sa isključenjem cene činjenicu da mogu da uštede do 5% semena i đubriva, dok u isto vreme obezbeđuju da usev dobije najbolji mogući početak.

Read more

Kontrola setve sa Väderstad SeedEye sistemom

Väderstad SeedEye je jedinstven sistem za brojanje i praćenje semena. Uz SeedEye farmeri mogu lako da podese broj semena po kvadratnom metru, bez potrebe za kalibracijom. SeedEye obezbeđuje odlične rezultate setve uz potpunu kontrolu.

Read more

Savremeni sistem upravljanja

Kontrolni sistem Vaderstad E-Control zasnovan na iPad-u bežično pruža kontrolu i praćenje procesa setve tokom vožnje na polju. Pored toga, imate koristi od daljinskog podešavanja i kalibracije jednostavnog za korisnika.

Sa iPad-om možete da otpremite najnoviji programski softver koji vam omogućava da iskoristite budući razvoj.

Read more
Väderstad Rapid 600C with BioDrill 360 clearcut image

Više operacija u jednom prohodu

Opremanjem Rapid A 600-800C sa montiranom malom sejalicom BioDrill 360, sitna semena kao što su pokrovni usevi, može se sejati zajedno sa glavnim usevom.

Ploče za posipanje ravnomerno raspoređuju seme ispred točkova pakera, čime se obezbeđuje dobar kontakt semena i zemljišta. BioDrill obezbeđuje preciznu setvu u isto vreme kao i čuvanje prohode na terenu.

Read more

Koncept proizvoda

Zona 1 - Konsolidacija

Pre setve, zemljište se konsoliduje traktorskim točkovima. Okretni paker točkovi na Rapidu obezbeđuje da se ista konsolidacija izvrši na površinama između traktorskih točkova.

Wing packer točkovi

Zona 2 - Priprema zemljišta

Da bi odgovarao različitim poljoprivrednim potrebama i praksama obrade zemljišta, Rapid dolazi sa širokim izborom prednjih radnih organa. Intenzitet se može podesiti hidraulički sa vozačkog sedišta u pokretu, u zavisnosti od toga šta uslovi zahtevaju.

CrossBoard Heavy

System Agrilla CrossBoard Heavy

System Disc

System Disc CrossBoard Heavy

Zona 3 - Setva

Rapid ima neverovatnu sposobnost da zadrži dubinu setve u najtežim uslovima. Svaki točak pakera kontroliše dubinu sejanja dva raonika pomoću jedinstvene mehaničke veze. Ulagači su gumeno suspendovani, što obezbeđuje miran rad i pri velikoj brzini. U zavisnosti od modela, Rapid A 600-800C ima pritisak ulagača do 195 kg, što omogućava tačnu dubinu setve i u najtežim uslovima.

Zona 4 - Rekonsolidacija

Svaki točak pakera pritiska zemlju preko dva reda semena i jednog reda đubriva. Ovo temeljno unosi seme i obezbeđuje optimalne uslove za klijanje.

Zona 5 - Finiširanje

Prateće grablje stvaraju labavu zaštitni sloj od isparavanja koja sprečava pojavu površinske korice nakon jake kiše.

Zaštita protiv puževa

Tehnički podaci

Rapid A 600C 800C
Doziranje Hydraulic Hydraulic
Radna širina (m) 6,0 8,0
Transportna širina (m) 3,0 3,0
Transport visina (m) 3,5 4,0
Transport dužina (m) 9,6 10,3
Osnovna težina (kg) 7300 8700
Rezervoar (l) 6000 * 6000 *
Broj ulagača za seme 48 64
Razmak između semena (mm) 125 125
Broj ulagača za đubrivo 24 32
Razmak ulagača za đubrivo (mm) 250 250
Pritisak ulagača min/max (kg) 95/195 85/165
Disc diameter prednji radni organ SDA (mm)    
Prečnik diska za seme (mm) 410 410
Kočnice P P
Preporučena radna brzina (km/h) 10-14 10-14
Dimenzija točka (transportni točkovi) 190/95x15 190/95x15
Dimenzija točkova (pomoćni točkovi) 195/95x15 195/95x15
Potreban broj hidrauličnih izvoda 5 DA + FR 5 DA + FR
Minimalna konsjka snaga (KS) 240 260
Potreban protok ulja turbinu (l/min) 40 40
Väderstad has made every attempt to accurately portray our product lineup. However, due to our commitment to continually innovate our technologies to provide our customers the best possible products, some products may not be manufactured as shown on this site. Exact specifications for each product will be confirmed at the time of ordering.
 
LS = Load sensing    FR = Free return    DA = Double acting 
H = Hydraulic    P = Pneumatic    SDA = System disc aggressive 

* The hopper can be divided 50/50% seed/fertiliser, 60/40% fertiliser/seed or 100% seed

Read more

Istražite dodatni sadržaj